Mountainbike reizen luxe chalet Mountainbike reizen: Houdt u van uitdaging, avontuur en gezelligheid? Durft u het aan? Ga dan met ons mee.   Wij van Luxe chalet gaan complete mountainbike reizen organiseren en begeleiden u daarbij langs de mooiste trails van Karinthie. In september van dit jaar staat onze eerste officiele georganiseerde mountainbike reis op de agenda. Alle bijkomende zaken zullen wij voor u verzorgen zodat u kunt genieten van een onbezorgde sportief en avontuurlijke reis.  U verblijft in één van onze chalets die van alle luxe zijn voorzien.  
Houdt onze website goed in de gaten voor meer nieuws. Wanneer u geintereseerd bent kunt u contact met ons opnemen.
Fietstochten voor het hele gezin: De omgeving van Kötschach-Mauthen biedt zeer uitgebriede mogelijkheden om fietstochten te maken voor het hele gezin. Naast onverharde en verharde paden in de bossen en bergen kun je prachtige fietstochten maken langs de rivier de Gail. Het fietspad wat langs deze rivier loopt begint bij Kötschach-Mauthen en loopt helemaal door tot aan Villach. Deze weg die door het Gailtal slingert gaat langs allerlei dorpjes en stukken landschap met prachtig uitzicht naar de bergen. Het hoogte verschil is nihil dus de kleintjes kunnen makkelijk zelfstandig fietsen. Langs de Gail zijn er vele gelegenheden om een korte stop te maken. Er zijn talloze bankjes en picknicktafels om even iets te drinken en te eten. Ook z\ijn er diverse kleine strandjes waar je heerlijk kunt  vertoeven.
  Moutainbiken in de omgeving: Gelijk vanaf het chalet zijn er tal van mogelijkheden om er met de mountainbike op uit te gaan. Verharde en onverharde wegen en paden, diverse routes met alle voorkomende hoogte verschillen van makkelijk tot zeer zwaar. Niets voor niets worden er juist in dit gedeelte van Karinthië en noord Italie veel mountainbiketochten georganiseerd. Zo kunt u op bikemap.net en op bergfex.at diverse routes in de directe omgeving van Kötschach vinden. Wij zullen binnenkort ook de door ons gefietste routes op onze website plaatsen.
 

Fietsenwinkels in de buurt: Het is aan te raden de juiste reserve onderelen die specifiek passend bij u fiets horen zoals bv. remblokjes, ketting, banden en de juiste lengte rem en of versnellingskabel van huis mee te nemen. Dit scheelt bij pech een hoop tijd en irritatie. Er zijn ook in nabije omgeving van Kötschach diverse speciaalzaken op het gebied van fietsen. Zeker in Lienz zijn meerdere shops die alles verkopen op het gebied van mountainbikes en sportfietsen. Zowel Lienz als Hermagor ligt op 30 auto minuten van Kötschach-Mauthen. Probike Lienz,  Fahrräder Lienz, Bikeparadies, Sport 2000 Sölle.

  Voorbereiding en tips: Mountainbiking kan door vrijwel iedereen gedaan worden maar je moet er wel rekening mee houden dat fietsen in de bergen een andere discipline eist dan dat we in Nederland gewend zijn. Ga niet van meet klimmen maar zorg voor een goede warm-up en sluit je tocht af met een cool-down. Je voorkomt zo blessures, overmatig spierpijn en het bevordert je herstel. Je basis conditie is van groot belang voor de prestatie als je gaat fietsen in de bergen. Begin met een klein verzet en probeer dit vol te houden. Maak in het begin niet te lange tochten maar bouw het op. Zorg dat je je fiets in topconditie is en controleer alle bewegende delen na iedere tocht. Bereid elke tocht goed voor. Wanneer je alleen fietst laat de thuisblijvers weten waar je heen gaat en neem voldoende water mee en iets om te eten mee. Neem altijd een telefoon mee. Houdt er rekening mee dat het niet vanzelfsprekend is dat je overal bereik hebt.
  Belangrijk om mee te nemen: Wanneer je gaat fietsen in een onbekende omgeving is het belangrijk om te weten waar je bent. Op de verharde wegen en fietspaden is een kaart van de regio vaak voldoende. Volg je bestaande mountainbike routes of wijk je hier vanaf is het aan te bevelen een gps (fiets navigatie) mee te nemen. het voordeel is dat je gelijk terug kunt kijken hoe en waar je gefietst hebt. De kans is groot dat je op dit soort paden één of meerdere keren lek rijdt dus neem voldoende binnenbanden en een fietspomp mee. Tijdens een tocht op onverharde wegen moet je alle boutjes en moeren vast kunnen zetten dus neem voldoende gereedschap mee. Ook een kleine verbanddoos mag niet ontbreken. Naast je telefoon is het aan te raden een fototoestel bij je te dragen. Zorg voor voldoende vocht en eten omdat fietsen in de bergen heel veel energie vereist.
  Fietstrein van Sillian naar Lienz: Deze zeer goed uitgezette fietsroute voor recreatieve en sportieve fietsers neemt u mee over alleen fietspaden langs de rivier de Drau naar Sillian. Sillian gelegen aan de grens van Italie ligt ruim 400 meter hoger. Het hoogte verschil is redelijk goed verdeeld over 35 km afstand. Er zitten slechts 2 kleine klimmetjes in. U kunt ook de trein vanuit Lienz naar Sillian nemen en alleen de tocht dalwaarts fietsen.