Als de winter begin december in Kötschach-Mauthen zijn intrede doet dan verandert het dorp en zijn omgeving in een wintersportgebied met de meest uiteenlopende mogelijkheden. Het ski-gebied in Kötschach-Mauthen is een ideaal ski gebied voor gezinnen met kinderen. De beginnende skier en of snowborders maar zeker ook de gevorderden hebben hier alle mogelijkheden. Het ski-gebied is klein en gemoedelijk. Op een afstand van 300 meter van het chalet stapt u ook op de gratis bus naar het grote ski-gebied van Nassfeld te Hermagor. Dit is een van de meest modernste skigebieden van Oostenrijk met 110 km gevarieerde piste. Wat veel mensen nog niet weten Karintie is het meest sneeuwzeker van heel Oostenrijk en heeft tevens in de winter de meeste zonuren.

Sneeuw zeker Luxe Chalet

De vele ijskoude nachten zorgen ieder jaar weer voor een dik pak ijs op de nabij gelegen Weissensee waar ieder jaar de alternatieve elfstedentocht wordt geschaatst.

In Kötschach-Mauthen kunt u skien, snowborden, rodelen, sneeuwschoen wandelingen maken, langlaufen op 70 km geprepareerde loipe, schaatsen en zelfs bestaat de mogelijkheid om ijs te beklimmen.

Aan de voet van de piste is een grote oefenweide voor de kleintjes en beginners. Geen wachtijden bij de liften en omgeven door een prachtige natuur is dit gebied een absolute aanrader.